google7488b56ce29a0d49.html google7488b56ce29a0d49.html

Technológia - Csőrendszerek

Ugrás a tartalomhoz

Főmenü:

Technológia

Az eljárás folyamata

A csőhálózat szakszerű tisztítását egy helyszíni egyeztetés előzi meg. A projekt körvonalait a helyszín adottságai ismeretében, annak megfelelően alakítjuk ki. A keringési rendszer felmérése mellett egy átfogó adatfelvételre is sor kerül (vázlatok és folyamatábrák készítése, a berendezés műszaki dokumentációja). Ezen kívül tisztázzuk az anyagokra vonatkozó kérdések is (pl. tömítésekkel, szelepekkel kapcsolatban). A tisztítandó vezetékekben képződött üledékből vett minta vizsgálata jelentős segítséget nyújt az optimális regeneráló eljárás meghatározásához. A megszokott laboratóriumi elemzéssel szemben nem készítünk teljeskörű kémiai elemzést a lerakódásban található anyagokról, hanem egy sor oldódási tesztet hajtunk végre a mintán. A tesztek során különböző kémiai alapanyagokat kombinálunk adalékanyagokkal, illetve olyan paramétereket is változtatunk, mint a hőmérséklet, idő, gázképződés, stb.   

A tisztító vegyszerek követelményei


A felhasznált kémiai regeneráló folyadékoknak meg kell felelniük egy sor követelménynek. Az alapanyagok nagy részét szerves és szervetlen savak képezik. A szerves savak hatása gyakran túl gyenge – bár használatuk kímélő és felhasználóbarát, a lerakódásokat nem oldják fel, és így a problémát sem szűntetik meg. A szervetlen savak ezzel szemben gyakran túl erősen reagálnak, ami heves gázképződéshez és gyors, kontrollálhatatlan reakciókhoz vezet. Az általunk alkalmazott speciális regeneráló vegyszerek inhibitorokat, stabilizátorokat és más hatóanyagokat tartalmaznak. Ezek
et a termékeket a ma használatos, modern ipari vezetékrendszerek heterogén anyagösszetételét figyelembe véve fejlesztették ki. Kiemelkedő oldóképességgel rendelkeznek, használatuk biztonságos, az ártalmatlanítási eljárás pedig jól meghatározott.
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz